کاخ دلمه باغچه استانبول        Dolmabahce Palace Istanbul

کاخ دلمه باغچه استانبول یا به عبارتی کاخ دلما باغچه استانبول یکی از جاذبه های گردشگری استانبول می باشد که در زبان لاتین Dolmabahce Palace Istanbul نامبرده می شود. این کاخ با چشم انداز های زیبا احاطه شده و بازدیدکنندگان را به گردش در این مکان زیبا تشویق می کند.

کاخ دلمه باغچه  واقع در منطقه بشیکتاش از معروف ترین و با شکوه ترین جاذبه های گردشگری ترکیه می باشد. زیباترین جاذبه های توریستی استانبول است و بازدیدکنندگان بسیاری را ترغیب به دیدن این مکان کرده است.

همچنین در این سایت  می توانید در مورد هتل های استانبول و هتل های ترکیه مطالب مفیدی را مطالعه کنید.

تاریخچه

کاخ دلمه باغچه استانبول به دستور سلطان سی ام امپراتوری ، عبدالملید اول ، بین سال های 1843 تا 1856ساخته شد. پیش از این ، سلطان و خانواده اش در کاخ توپکاپی زندگی می کردند. اما توپکاپی در مقایسه با کاخ های پادشاهان اروپایی  فاقد سبک معاصر ، تجملات بود . به همین منظور عبدالمعید تصمیم گرفت کاخ جدیدی را در نزدیکی محل کاخ سابق بسازد.

درواقع ،  ساخت و ساز از طریق بازپرداخت با انتشار گسترده پول کاغذی و همچنین توسط وام های خارجی تامین می شد. هزینه های هنگفت بار سنگینی را بر دولت وارد کرد و به وخیم تر شدن اوضاع مالی امپراتوری عثمانی کمک کرد. که سرانجام در اکتبر 1875 به دلیل بدهی به تاخیر افتاد و مجدد در سال 1881 راه اندازی شد. این کاخ از سال 1856 ، محل سکونت شش سلاطین قرار گرفت.

قانونی که در تاریخ 3 مارس 1924 به اجرا درآمد ، مالکیت کاخ دلما باغچه استانبول را به میراث ملی جمهوری جدید ترکیه منتقل کرد. مصطفی کمال آتاتورک ، بنیانگذار و اولین رئیس جمهور ترکیه در طی تابستان از این کاخ به عنوان محل ریاست جمهوری استفاده کرد. آتاتورک آخرین روزهای معالجه پزشکی خود را در این کاخ گذراند.

کاخ دلمه باغچه استانبول
ورودی اصلی کاخ دلمه باغچه

نگاهی به سواحل بشیکتاش

سواحل بشیکتاش و اطراف آن در دوره عثمانی مورد توجه قرار گرفت. اگرچه استفاده از این منطقه به عنوان مرکز اداری در قرن 19 آغاز شد اما استفاده فعال از این منطقه توسط عثمانی ها به گذشته باز می گردد. از اواخر قرن 15 تا آغاز قرن 16 ، غرفه ، باغ و سازه های کاخ برای سلاطین در منطقه ساخته شده است.

این سواحل حتی پس از فتح استانبول ، که محل تجمع نیروی دریایی عثمانی بود ، مورد توجه قرار گرفت. سلیمان ، کاخ تابستانی را در تپه پشت باغ های سلطنتی بشیکتاش بنا کرده بود. قدیمی ترین سازه امپراتوری عثمانی در منطقه در زمان سلطنت دوره بایزید دوم ساخته شده است. احمد اول محدوده خلیج را که تا مزرعه لون وجود داشت پر کرده و یک باغ سلطنتی را در آنجا بنا کرده بود.

منطقه ساحلی بشیکتاش که کاخ دلمه باغچه استانبول در آن قرار دارد منطقه ای است که در گذشته به عنوان . یکی از خلیج های بسفر ، یک پناهگاه طبیعی برای فعالیت های حمل و نقل کشتی بوده است. در این منطقه ساختمان هایی از قرن 17 تا پایان قرن 18 گسترش یافته و دگرگون شده است . پس از کاخ توپکاپی که مرکز اداری امپراتوری در آغاز سلطنت بود، به دومین کاخ بزرگ در استانبول تبدیل شد.

موقعیت و مکان

دلمه باغچه استانبول در ابتدا خلیجی در بسفر بود که برای محاصره ناوگان عثمانی مورد استفاده قرار می گرفت. این منطقه به تدریج در طول قرن 18 احیا شد و به باغ امپراتوری تبدیل شد. نام این کاخ برگرفته از کلمات ترکی dolma به معنی پر و bahce به معنی باغ می باشد. مساحت کاخ دلما باغچه استانبول واقع درسواحل اروپایی تنگه استانبول  15 متر مربع می باشد.

Dolmabahce palace Istanbul ، سمبل غربی قرن نوزدهم، یاد و خاطره شکوه و شفافیت آب های بسفر را به خود اختصاص داده است. خلیجی که از زمان های قدیم کشتی های دریایی را در خود جای داده بود به مرور زمان به محل اقامت مورد علاقه سلطان تبدیل شد. منطقه ای که امروز کاخ در آن قرار دارد از زمان گذشته همیشه به عنوان شهرک استفاده شده است. عملکرد آن به عنوان یک بندر با بنا شدن  باغ ها و غرفه ها تغییر شکل داد.

معماری کاخ

معماران مهم و مشهور آن دوره در روند ساخت کاخ دلما باغچه استانبول شرکت داشتند. هرچند که طرح ساختمان از سنت های قدیمی فاصله نمیگیرد، اما تزئینات داخلی و بیرونی کاخ به شدت متکی به سبک های غربی بود. این کاخ به عنوان ساختاری که از روند تجدید در قرن نوزدهم پدید آمده ، تاثیر سبک های غربی را نیز از نظر معماری به همراه دارد.

ساختار اصلی کاخ دلمه باغچه استانبول از نظر عملکردی به سه بخش تقسیم می شود: اداری ، حرم ، تالار. بخش اداری که مختص امور دولتی بود و بخش حرم که متعلق به زندگی خصوصی پادشاه و خانواده اش است . بخش تالار برای مراسم های مهم دولتی پادشاه رزرو شده است. همچنین این کاخ دارای 285 اتاق ، 44 سالن ، 68 توالت  و 6 حمام ترکی می باشد و به عنوان یک ساختار یکپارچه بزرگترین کاخ در ترکیه است.

تمام امکانات Dolmabahce palace Istanbul دارای چیدمان مجلل و غرب گرایانه دارد. سلسله و جامعه عثمانی با استقبال از نوآوری های غربی ، تاثیرات غربی را در حوزه های سیاسی ، فرهنگی و اجتماعی به وجود آورد. کاخ دلمه باغچه استانبول به عنوان یکی از اولین بناهای نوسازی است  که دارای ارزشی جاودانه می باشد.

DOLMABAHCE PALACE ISTANBUL
کاخ دلمه باغچه استانبول
فضای سبز کاخ

در میانه کاخ دلما باغچه استانبول فضای سبز بزرگ و خوبی قرار دارد که در دو طرف آن دریاچه های و درختان به همراه مجسمه های زیبا و خارق العاده وجود دارد. این فضای سبز با بهره مندی از طراحی های اروپایی شکی گرفته است. باغ های این کاخ از 4 بخش بزرگ  باغ ویژه، باغ پرندگان ، باغ حرم ، باغ تاج تشکیل شده است. این باغ ها با توجه به عملکرد ساختمان های اطرافشان ، موقعیت یابی و طبقه بندی می شوند.

گیاهان نادر از آسیا ، اروپا  و آمریکا انتخاب شده و برای ساماندهی باغ ها ، مجموعه ای پر زرق و برق را ایجاد می کنند. باغ ویژه ، بزرگترین باغ کاخ دلمه باغچه استانبول  است که بین دروازه خزانه داری و دروازه ورودی کاخ واقع شده است. این باغ که تقریبا به شکل مربع است ، باغ مابین و باغ سلملیک نیز نامیده می شوند. در قسمت میانی باغ دو حوضچه به هم پیوسته به شکل بیضی وجود دارد. مزیت این باغ وسیع ، تنوع گیاهی بسیار می باشد.

گونه های گیاهی خاص برای آب و هوای عجیب و غریب که با آب و هوای استانبول بسیار تطابق دارد در هر گوشه از باغ قابل رویت می باشد. درختان آراوساریا ، که به آن کاج میمون شیلی نیز گفته می شود ، کاج های کره ای ، درختان ماگنولیا و انواع دیگر درختان کاج و سرو در تمام نقاط باغ قابل مشاده می باشد. این باغ همان باغی است که  از کنار دریا نیز قابل دیدن  می باشد و در امتداد ساحل است.

انواع باغ های موجود در کاخ

باغ پرنده واقع در بین باغ ویژه و باغ حرم در نمای سالن باشکوه واقع شده است. این باغ زیر سایه دو باغ با دیوار های بلند قرار دارد که فضای آرامی را تداعی می کند. از دیگر عواملی که آرامش ایجاد می کند ، وجود درخت مغز مگنولیا ، شاه بلوط و درخت پاولونیا می باشد. پرندگان این منطقه مانند طاووس ها ، قرقاول ها و طوطی ها از بسیاری از نقاط جهان آورده شده اند که برخی از آن ها به عنوان هدیه دریافت شده اند.

باغ حرم در نمای سازه های L  شکل کاخ دلمه باغچه استانبول  قرار دارد که بخش حرم را  تشکیل می دهد. این باغ بین باغ پرنده و قدیمی ترین درخت کاخ قرار دارد. باغ حرم به دلیل شکل ظاهری شبیه به حیاط است. استخر بیضی شکل در وسط آن وجود دارد و محیط اطراف آن به شکل هندسی چیده شده است. این فضا منعکس کننده سبک اروپایی است. تاج خانه و و سایر ساختمان های اطراف باغ تاج به باغ حرم وصل شده و چهارمین باغ بزرگ کاخ دلما باغچه استانبول است. در اطراف آن غرفه ها و گلخانه هایی نیز قرار دارد.

دکوراسیون و تجهیزات

درحالی که توپکاپی دارای نمونه های بدیعی از کاشی های حکاکی شده عثمانی دارد ، کاخ دلمه باغچه استانبول به طرز گسترده ای با طلا و بلور تزئین شده است. چهارده عیار طلا برای طلاکاری سقف ها مورد استفاده قرار گرفت. بزرگترین لوستر کریستالی جهان در تالار مراسم قرار دارد. فرض بر این بود که این لوستر هدیه ای از ملکه ویکوریاست. اما در سال 2006 پیامی دریافت شد که مبلغ آن به طور کامل پرداخت شده است.

کاخ دلما باغچه استانبول دارای بزرگترین مجموعه لوستر های کریستالی در جهان است. پله مشهور کریستالی ،  شکل یک اسب نژاد دوتایی را تشکیل داده و از کریستال ، برنج و چوب ماهون ساخته شده است. سنگ های گران قیمتی از قبیل مر مر ، الاباستر مصری برای تزئین استفاده شده است. مجموعه ای از 202 نقاشی  رنگ رو غنی در کاخ در معرض نمایش است.

برجسته ترین آثار مجموعه 23 نقاشی از ایوان آیواز وفسکی است که وی در طول اقامت خود در استانبول به عنوان نقاش دربار خلق کرد. همچنین نقاشی هایی از نقاشان ترکیه ای چون عثمان حمدی بیگ ، هلیل حلوا و عثمان نوری پاشا در این موزه هنری وجود دارد. از همان ابتدا تجهیزات کاخ  دلمه باغچه استانبول بالاترین استاندارد های فنی را به کار گرفت. روشنایی گاز و گنجه های آب از انگلیس وارد شده بود ، در حالی که کاخ های قاره اروپا در آن زمان فاقد این ویژگی ها بودند.

کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلما باغچه استانبول
اتاق های کاخ

بازدید از کاخ دلما باغچه استانبول  در سالن مدال ( ورودی اصلی ) آغاز می شود. اتاق های منتهی به مدال ها به سمت دریا و فضای سبز است. اتاق های رو به دریا توسط مقامات برجسته عثمانی و دیگر وزرای ایالتی استفاده می شد. درحالی که اتاق های روبروی فضای سبز توسط مدیران مختلف کاخ مورد استفاده قرار می گرفت. میهمانان ابتدا در این سالن صبر می کنند و سپس در زمان مناسب توسط افسر پروتکل کاخ دلمه باغچه استانبول داخل می شوند.

هنگام ورود به مدال ، لوستر انگلیسی که وسط این اتاق آویزان شده ،دارای شصت بازو است. اتاق دوم بعداز مدال در سمت راست ، سالن دبیرخانه است که از آن به عنوان اتاق کاشی کاری نیز یاد می شود. بزرگترین نقاشی مجموعه کاخ ، به تصویر کشیدن سور توسط استفانو یوسی بر روی دیوار سمت چپ این تالار آویزان است.

از سور برای اشاره به کاروانی هایی که در ماه مذهبی رجب از استانبول به مکه سفر می کردند. مصطفی کمال آتاتورک آخرین روزهای زندگی خود را در کاخ گذراند و سلامتی وی روبه وخامت گذشت. او در 10 نوامبر 1938 در اتاق در گذشت که به همین دلیل آن اتاق ، آتاتورک نام گرفت.

آدرس Dolmabahce palace Istanbul : درویش نژاد ، دلمه باغچه ، 34357 بشیکتاش ، استانبول ، ترکیه

شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در مورد جاذبه های توریستی ترکیه و همچنین جاذبه توریستی استانبول  و رزرو تورهای ترکیه و بلیط استانبول و یا تورهای استانبول و سایر تورهای خارجی ، با همکاران ما در آژانس مسافرتی سیارک شهزاد پارسی با شماره های 26712731و33 تماس حاصل نمایید.

کاخ دلمه باغچه استانبول
DOLMABAHCE PALACE ISTANBUL
DOLMABAHCE PALACE ISTANBUL
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلمه باغچه استانبول
کاخ دلمه باغچه استانبول

فرم مشاوره و تماس

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

پست های مرتبط

نوشتهٔ پیشین
هتل سیوالای سیتی پلاس پاتایا
نوشتهٔ بعدی
پارک لومپینی بانکوک   

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید