آرامگاه سعدی شیراز     Aramgah Saadi Shiraz

آرامگاه سعدی شیراز یا سعدیه شیراز یکی دیگر از جاذبه های توریستی شیراز می باشد. که مانند دیگر جاذبه های گردشگری ایران دارای طرفداران خاص خود است.  مقبره سعدی شیراز ، Aramgah Saadi Shiraz در نزدیکی بلوار بوستان و باغ دلگشا واقع شده. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تورهای شیراز و دیگر تورهای ایران به بخش تورها مراجعه نمایید.

بعد از گذر کردن از در ورودی آرامگاه با ستون هایی قطور و ایستاده برخورد می کنید. این مقبره منحصر بفرد و فوق العاده در تاریخ ۱۸ آذر سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. نام کامل ابومحمد مشرف الدین مصلح بن عبدالله بن مشرف، متخلص به سعدی، می باشد. که در سال 606 هجری قمری به دنیا آمده و در طول عمر خود به شاعری و نویسندگی پرداخته است.

این شاعر بلند آوازه بعد از پایان تحصیلات خود 30 سال را به جهانگردی گذراند. بعد از آن به شیراز بازگشت و بعد از گذشت مدتی در همان شهر درگذشت. آثار سعدی تا مدت ها به عنوان منبع ادبیات فارسی در مکاتب و مدارس مورد تدریس قرار می گرفت. از آثار سعدی می توان به گلستان، بوستان و غزلیات او اشاره کرد.

برای کسب اطلاعاتی در مورد هتل های شیراز و دیگر هتل های ایران به بخش هتل ها مراجعه کنید. و یا در صورت نیاز با همکاران ما تماس بگیرید.

Aramgah Saadi Shiraz
نمای آرامگاه سعدی شیرازی Aramgah Saadi Shiraz

تاریخچه

آرامگاه سعدی شیرازی برای نخستین بار در قرن هفتم مزین شد. مقبره ای که برای سعدی در آن دوران بنا شد. به دستور شمس الدین محمد وزیر معروف آباقاخان بود. آباقاخان دومین پادشاه در سلسله ایلخانان به شمار می رفت. باستانی ترین گزارشی که از آرامگاه به دست آمده است مربوط به ۳۵ سال و ۵۷ سال پیش می باشد. در آن دوران مردمی که به آرامگاه می رفتند لباس های خود را در حوض مقابل آرامگاه می شستند. آن ها معتقد بودند آب حوض شفا دهنده است.

جنید شیرازی که یکی از نویسندگان آن دوران به شمار می رفت. مقبره سعدی را به زیبایی توصیف کرده است. بر اساس برخی از منابع تاریخی در سال 998 هجری قمری حاکم فارس دستور ویرانی مقبره را صادر می کند. به دستور او این آرامگاه به طور کامل تخریب می شود. بعد از گذشت سالها کریم خان زند دستور می دهد، بنایی از گچ و آجر بر مزار سعدی ساخته شود.

این بنا به عمارت ملوکانه معروف شد. که در طبقه پایین آن راهرویی قرار داشت که در بخش شرقی و غربی آن دو اتاق کرسی دار قرار گرفته بود. و پله های طبقه دوم عمارت از آن بخش شروع می شد. مقبره سعدی شیراز ، در اتاق شرقی قرار گرفته بود. و مقبره شوریده شیرازی نیز در بخش غربی قرار گرفته بود.

Aramgah Saadi Shiraz
نمای آرامگاه سعدی شیرازی Aramgah Saadi Shiraz

بیشتر بدانید

بر اساس آنچه در تاریخ گفته شده، سعدی را در دوران قاجار به اهل تسنن نسبت می دادند. به همین دلیل یکی از عالمان شیراز دستور تخریب سعدیه شیراز را صادر کرد. بعد از گذشت مدتی علی‌اکبرخان قوام‌ الملک شیرازی که از سیاسی های آن دوره به شمار می رفت. سنگی بر مزار این شاعر نامدار نصب کرد. که بخشی از شعر سعدی بر روی آن حک شده بود. این سنگ تا زمان ساخت آرامگاه به شکل کنونی بر این مزار باقی ماند.

فتحعلی خان صاحب دیوان، داماد فتحعلی شاه، آرامگاه سعدی شیراز را در سال 1301 شمسی بازسازی کرد. مدتی بعد از آن هم حبیب الله قوام الملک دستور داد بخشی از این آرامگاه را ترمیم کنند. در سال 1324 شمسی شعبه ای برای آثار ملی تشکیل شد. آنها طرحی را برای بازسازی و مرمت این آرامگاه، برنامه ریزی کردند. این طرح به طور جدی از سال 1327 آغاز شد.

بنای مربوط به دوره کریم خان زند تا سال ۱۳۲۷ پابرجا مانده بود و زیبایی خود را حفظ کرده بود. سانجام در سال ۱۳۲۸ ساخت آرامگاه آغاز شد. و در اسفندماه سال ۱۳۳۰ کار ساخت و ساز به پایان رسید. معماری مقبره ترکیبی از طرح های قدیم و جدید بود. این آرامگاه در اردیبهشت ماه سال 1331 همراه با جمعی از هنرمندان افتتاح و در همان زمان در اصفهان نیز از مجسمه سعدی رونمایی شد.

آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی

معماری بنا

معماری بنای امروزی سعدیه شیراز توسط معمار مدرن ایرانی محسن فروغی طراحی شده است. در این معماری از عناصر سنتی نیز بهره گرفته شده است. محسن فروغی این طرح را در سال 1330 همراه با علی اکبر صادق بر روی این مقبره پیاده کرد. ساختمان آرامگاه به سبک ایرانی بوده و دارای زیر بنایی 257 متر مربعی می باشد. شکل خارجی بنا شبیه به مکعب بوده اما شکل داخلی بنا هشت ضلعی می باشد. دیوار های داخلی آرامگاه سعدی شیرازی از جنس مرمر بوده و گنبد آن به رنگ لاجوردی می باشد.

سنگ هایی که برای ساخت پایه های مقبره سعدی شیراز به کار رفته سیاه رنگ بوده است. و برای ساخت ستون های آرامگاه از سنگ های گرانیتی خاص به رنگ قرمز استفاده شده است. در ساخت بنای اصلی از رنگ سفید و کاشی های زینتی بهره گرفته اند. و هشت ستون به رنگ قهوه ای در مقابل آرامگاه با اقتدار ایستاده اند. در گنبد مقبره از رنگ های لاجوردی و فیروزه ای استفاده شده. که هر نگاهی را به خود خیره می کند.

ساختمان اصلی دارای دو ایوان عمود می باشد که قبر سعدی در بین آن دو واقع شده است. هفت کتیبه در هفت ضلع بنا نصب شده. که بر روی آن غزلیاتی از سعدی حک شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تورهای شیراز با همکاران ما تماس بگیرید.

آرامگاه سعدی شیرازی
شعر آرامگاه سعدی شیرازی Aramgah Saadi Shiraz
بخش های مختلف

ورودی و محوطه Aramgah Saadi Shiraz از نخستین بخش هایی می باشد که شما با آن مواجه می شوید. و هنگام ورود به آرامگاه باید از آن عبور کنید. بعد از گذر از در ورودی وارد محوطه سعدیه شیراز می شوید. شما می توانید تا رسیدن به مقبره از گل کاری های موجود در محوطه لذت ببرید. در بین باغ موجود در آرامگاه دو حوض زیبا به شکل مستطیل قرار گرفته است. یکی از حوض ها در جهت شمال و جنوب و دیگری در جهت شرق و غرب نظر شما را به خود جلب می کند.

یکی دیگر از بخش های جذاب آرامگاه سعدی شیراز ، اشعار وی می باشد. که توجه توریست ها و گردشگران ایرانی و خارجی بسیاری را به خود جلب می کند. بسیاری از این اشعار به صورت حک شده بر روی کتیبه های دوران زندیه در آرامگاه نگهداری می شوند. البته این کتیبه ها در آن زمان بر سر در مقبره نصب شده بودند. و در طی بازسازی و مرمت دچار صدمه و شکستگی شده اند.

در این آرامگاه باشکوه قناتی وجود دارد که در عمقی ده متری زیر بنای اصلی مقبره سعدی واقع شده است. لازم به ذکر است که آب این قنات دارای موادی نظیر گوگرد و جیوه می باشد. این آب در زیر زمین در جریان است تا اینکه در آخر به حوضی معروف به حوض ماهی سر ریز می شود.

آرامگاه سعدی شیرازی
حوض ماهی آرامگاه سعدی شیرازی
در ادامه

در سمت چپ آرامگاه سعدی شیرازی حوضی به اسم حوض ماهی وجود دارد که با ۲۸ پله به صحن آرامگاه راه می یابد. در شب چهارشنبه سوری مردم در این حوض هشت ضلعی که از جنس مرمر می باشد. شست و شویی انجام می دادند که به آن، بعنوان یک رسم، معتقد بودند. که این کار بعد از بازسازی آرامگاه ممنوع شد.

در دوران قدیم مردم بر این باور بودند که این آب مشکلات آن ها را بر طرف می کند. به عبارتی این آب حاجات آن ها را برآورده می کرد. همچنین معتقد بودند اگر لباس های خود را در آن بشویند هیچگاه بیمار نمی شوند. کاشی کاری های درون حوض به سبک دوره سلجوقی طراحی شده است. دو نورگیر چهار ضلعی در دو طرف حوض و یک نورگیر هشت ضلعی بر بالای حوض طراحی شده است. که مردم از این طریق برای برآورده شدن آرزوهای خود درون این حوض سکه می انداختند.

بعد از اینکه آب حوض ماهی کاهش پیدا کرد، به سراغ حوض دیگری که در سعدیه شیراز قرار داشت رفتند و سکه های خود را در درون آن انداختند. انداختن سکه در آب مربوط به مذهب زرتشت می باشد. در این مذهب مردم معتقد بودند آب مظهر پاکی است و آن ها با بخشیدن قسمتی از مال خود به آب روزی خود را افزایش می دهند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جاذبه های توریستی شیراز و جاذبه های گردشگری ایران با همکاران ما تماس بگیرید. و یا به بخش جاذبه ها در سایت مراجعه نمایید.

Aramgah Saadi Shiraz
مقبره آرامگاه سعدی شیرازی
دیگر بخش ها

مهم ترین بخش سعدیه شیراز مقبره سعدی می باشد که در بین یک عمارت هشت ضلعی واقع شده است. سقف این مقبره بسیار بلند بوده و در طراحی آن از رنگ های فیروزه ای و لاجوردی استفاده شده است. در مقابل مقبره سعدی ، ایوانی خیره کننده قرار دارد که از طریق در آرامگاه می توانید به آن راه یابید. سنگ قبری کنونی سعدی به دستور علی اکبرخان قوام الملک شیرازی نصب شده است. این سنگ قبر به رنگ سرخ ملایم بوده و بسیار خاص می باشد. همچنین بر روی سنگ قبر کتیبه ای با خط نستعلیق گذاشته شده است.

در اطراف مقبره این شاعر بلند آوازه قبرهای زیادی از دیگر بزرگان وجود دارد. یکی از این بزرگان شوریده شیرازی فرزند اهلی شیراز می باشد که در سال 1276 قمری متولد شد. و در سال 1345 قمری از دنیا رفت. در طرف چپ آرامگاه سعدی شیرازی ایوانی با هفت طاق قرار دارد. کف ایوان با سنگ هایی به رنگ سیاه پوشیده شده است با گذر از این ایوان شما به مقبره شوریده شیرازی خواهید رسید.

بر فراز مقبره شوریده شیرازی کتیبه ای قرار گرفته است. که این شاعر معروف و بلند آوازه را معرفی می کند. علاوه بر آن بر روی این کتیبه شعری از او نیز به زیبایی حک شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هتل های شیراز و هتل های ایران در سایت به بخش هتل ها مراجعه نمایید.

توضیحات بیشتر

ساختمانی سفید رنگ در بخش غربی Aramgah Saadi Shiraz به چشم می خورد. این ساختمان به کتابخانه ای کوچک تبدیل شده است که در آن کتاب های سعدی قرار گرفته اند. این کتابخانه از سال 1351 با یک سالن شروع به کار کرد. شما می توانید در این کابخانه کتاب هایی متنوع در تمامی زمینه ها برای خواندن انتخاب کنید.

در این آرامگاه ساختمان های دیگری به چشم می خورند که خدمات متنوعی را به بازدیدکنندگان ارائه می دهند. چایخانه ای در زیر زمین سعدیه شیراز ساخته شده است. که در هنگام بازدید می توانید به آن جا بروید تا از شما پذیرایی شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد رزرو تورهای شیراز و دیگر تورهای ایران می توانید به بخش تورها مراجعه کنید و یا با همکاران تماس بگیرید.

آدرس آرامگاه سعدی شیرازی : شیراز، بلوار بوستان، آرامگاه سعدی.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آرامگاه سعدی شیرازی به سایت ما مراجعه کنید و همچنین برای رزرو تورهای شیراز و تورهای ایران با همکاران ما در آژانس مسافرتی سیارک شهزاد پارسی و با شماره های ۳۳ و ۲۶۷۱۲۷۳۱ تماس حاصل فرمایید.

Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
Aramgah Saadi Shiraz
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
آرامگاه سعدی شیرازی
Aramgah Saadi Shiraz

فرم مشاوره و تماس

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید

پست های مرتبط

نوشتهٔ پیشین
هتل امریتس گرند دبی
نوشتهٔ بعدی
هتل لیبرتی لارا آنتالیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید